L
A D I N G

Optimizacija sajta

Šta je SEO

Optimizacija sajta

Imate web sajt, a nemate posetioce? Vaš sajt se ne može pronaći na Google pretraživaču, ili je daleko od prve stran rezultata pretrage? Potreban Vam je optimizacija sajta! Mi Vam možemo pomoći. Optimizacija sajta ili SEO (Search Engine Optimization) je optimizacija Vašeg web sajta za pretraživače i jedan je od najvažnijih usluga naše agencije. Dobra pozicija na pretraživačima ( prvenstveno na Google) je dugoročna investicija u Vaše online prisustvo, pošto se optimizacijom sajta postiže bolja posećenost, jačate svoje prisustvo na Internetu, jačate svoj brand i imidž.

Najrasprostranjeniji pretraživač kod nas i u svetu je Google, i zbog toga je naš akcenat da optimiziramo Vaš sajt za Google.

Osnovni cilj optimizacije sajta je privući što veći broj kvalitetnih posetilaca, posetioce kome je sajt i namenjen, kao i dostizanje što bolje pozicije na Google pretraživaču.

Optimizacija sajta je deo Internet marketinga koji se bavi unapređenjem količine i kvaliteta sabraćaja prema Vašem web sajtu, a samim tim i pozicioniranjem sajta po ključnim rečima koje najviše odgovaraju sadržaju putem "prirodne" (organic) pretrage, a ne sponzorisane (“sponsored links” npr. Google AdWords) na web pretraživaču.

 

Optimizacija sajta za pretraživače sastoji se iz dve faze:

1. On Site SEO (optimizacija Vašeg sajta) On Site SEO je preduslov za dobro pozicioniranje na Internet pretraživačima. U ovoj fazi se vrši optimizacija izvornog kôda stranica Vašeg sajta da bi bio što čistije i što optimalnije. Ovo je veoma važno da se ispoštuju određena pisana i nepisana pravila i standardi koji utiču na pozicioniranje web sajta. i kad Vam savetujemo promene u tekstu koji se nalazi na Vašem sajtu. Ukratko rečeno On Site optimizacija je:

a. Prilagođavanje Vašeg sajta za pretragu po tačno određenim relevantnim ključnim rečima, da bi privukao što veći broj posetilaca.

b. Promeniti i prilagoditi, ako je to potrebno, sadržaj (tekst, slike, datoteke) i HTML kôd Vašeg web sajta. Ova vrsta optimizacije (On Site SEO) daje dobre rezultate ukoliko Vaša web prezentacija ima malobrojnu konkurenciju na pretraživačima, mada i ovde se preporučuje Off Site optimizacija, da bi se Vaš sajt i ostao na dobroj poziciji za Vaše odabrane ključne reči.

 

2. Off Site SEO (Napredna optimizacija, optimizacija van sajta) Off Site Seo je isto toliko važan, koliko I On Site SEO za dobro pozicioniranje Vašeg sajta na Google i ostalim pretraživačima. Ova faza optimizacije uključuje izgradnju relevantnih linkova ka Vašem sajtu, dodavanje Vaš sajt u katalog linkova itd. Ova faza optimizacije se dešava van Vašeg sajta (ka Vašem sajtu), ali je isto toliko važna, ukoliko ne i važnija kao i Off Site optimizacija. Šta morate znati u vezi optimizacije?

Nakon izrade I postavljanja sajta na Internet, uglavnom je potrebno 15-30 dana da bi se pojavio u Google pretraživaču, međutim naš tim je uspeo da ovo vreme skrati za 7 dana prosečno.

Optimizacija sajta traži puno strpljenja. Očekivani rezultati dolaze uglavno posle više meseci (u nekim slučajevima za nekoliko nedelja) rada. Ono što morate da znate da potencijalni rezultati vrede svakog sekunda uloženog rada i truda.

Ukoliko želite da se Vaš sajt odmah pojavi na prvoj strani na Google za određenu ključnu reč, savetujemo Vam da koristitie reklamiranje na Googleu (kliknite ovde za detalje), dok Vaš sajt ne stigne “prirodno” bez reklamiranja na dobre pozicije za zadate ključne reči pomoću optimiziranja.

Iskreni smo. Nema garancije dobre pozicije na Google pretraživaču.

Ono što Vam garantujemo da ćemo stručnom analizom Vašeg sajta i sajtova Vaše konkurencije utvrditi koje su te SEO radnje potrebne da biste se vremenom našli na što boljoj poziciji na provj strani rezultata pretraga.

Garantujemo Vam da ćemo optimizaciju Vašeg sajta obaviti profesionalno, po najnovijim trendovima i saznanjima. Želite da Vam se sajt odmah pojavi na prvoj strani Google pretrage? Ukoliko želite da Vam se sajt odmah “preko noći” da se pojavi na prvoj strani Google pretrage izaberite našu uslugu Google oglasi.